Demolarea este una dintre cele mai interesante parti din domeniul constructiilor. In timp ce sunt construite mai multe structuri, vine momentul in care cele vechi trebuie sa dispara, din motive de siguranta sau pur si simplu pentru a face loc altor cladiri. Lucrarile de demolare reprezinta de fapt procesul de dezmembrare a unei cladiri cu ajutorul metodelor preplanificate sau controlate. Cu toate astea, demolarea implica mai mult decat balansarea bilei pentru demolari. Pentru a demola corect ai nevoie de experti cu o calificare inalta care lureaza cu deseuri, in conditii meteorologice speciale si cu materiale speciale si utilaje. Metodele pot varia tinand cont de tipul de cladire demolata.

Datorita acestor aspecte, pe piata exista numeroase companii care se ocupa de demolari, la care pot apela toate persoanele interesate. Pe masura ce constructiile continua sa inregistreze cresteri, se preconizeaza ca lucrarile de demolare urmeaza sa creasca foarte mult in anii urmatori si toti antreprenorii trebuie sa ia decizii foarte bune cu privire la echipa care urmeaza sa se ocupe de lucrarile de demolare.

Demolarile sunt foarte importante pentru revitalizarea si cresterea comunitatilor si sunt in plin proces de dezvoltare cu scopul de a deveni cat mai rentabile, cat mai sigure si cat mai ecologice.

Ce implica procesuld e predemolare?

Inainte de demolari, echipele de profesionisti pe care le-ai ales vor trebui sa ia in calcul mai multi factori diferiti. Procesul de demolare este personalizat pentru toate proiectele si implica mai multi pasi.

In primul rand se va face un studiu asupra cladirilor. Specialistii examineaza toate caracteristicile unei cladiri, asa cum sunt materialele, modul in care cladirea este folosita, metoda de constructie, starea cladirii, conditiile de scurgere si cele de trafic, codurile de constructie, comunitatile inecinate si lista poate continua. Studiul acestor detalii poate ajuta la dictarea celor mai bune metode de demolare.

Indepartarea materialelor periculoase este de asemenea o etapa importanta. Personalul specializat este chemat sa inlature toate materialele periculoase din cladire inainte de a o demola, asa cum se intampla cu mineralele de azbest si cu sustantele radioactive, cu materialele inflamabile si contaminarea cu petrol.

Expertii trebuie sa elaboreze un plan foarte bin detaliat care sa ilustreze ce anume va fi implicat de fapt in demolare, cum se face demolarea si ce echipament trebuie sa fie folosit pentru demolare. De asemenea, se va tine cont si de cantitatea de moloz care va fi obtinuta si de modul in care aceasta va fi curatata.

Lucratorii de santier, inginerii si supraveghetorii vor fi infortmati de la inceput cu privire la pericolele potentiale, asa cum sunt prezenta materialelor inflamabile, expunerea la praf si expunerea la zgomot. O forma de demolari trebuie sa obtina autorizatii corespunzatoare. Urmatorul pas este acela de a selecta cea mai eficienta si cea mai sigura metoda de demolare, care sa poata respecta bugetul disponibil, nu toate lucrarile de demolare se termina cu explozii, iar metodele pot varia de al explozii devastatoare si pana la eliminarea bucata cu bucata a anumitor componente ale unei cladiri.